Skip to content

Trimsalon Vianen

Natuurlijk verdient uw hond de beste verzorging. Alleen al om die reden is het verstandig om zaken met ons te gaan doen, met ons van de trimsalon in Vianen. Bij ons is uw hond in de beste en professionele handen. Wij zijn als trimsalon in Vianen gespecialiseerd in scheren, plukken, knippen en effileren van de hond. En dat altijd op de beste manier uiteraard.

U kunt bij ons de vacht van uw hond prima laten scheren

Komt u naar de trimsalon in Vianen, dan kunt u uw hond laten scheren. Scheren betekent niets anders dan het inkorten van de vacht. Het is een misverstand dat het laten scheren van de hond altijd heel erg kort moet gebeuren. Dat is volledig bezijden de waarheid namelijk. Kiest u voor de trimsalon in Vianen, dan is er keuze tussen scheerkoppen die variëren in lengte van 3,2 tot 50 millimeter. Ook door uw hond te laten scheren, kan uw hond dus gewoon de mooie lange vacht behouden. Het is een gegeven dat de staat van de vacht uiteindelijk altijd de lengte van de vacht van uw hond bepaalt. Is er sprake van een vacht die vervilt is, dan dient de vacht wel in de kortste lengte geschoren te worden.

Trimsalon Vianen

Ook nu wordt de vacht van de hond ingekort

U kunt bij ons als hondentrimsalon in Nieuwegein ook terecht voor knippen en effileren van de hond. Ook nu wordt de vacht van de hond ingekort. Kiest u voor knippen, dan kunnen verschillende modellen aangemeten worden. U kunt eveneens kiezen voor effileren van de vacht van uw hond. In dat geval wordt het haar uitgedund. Kiest u voor deze werkwijze, dan dient u dit tussen de zes en de tien weken te herhalen als u wilt dat uw hond een mooie vacht houdt.

Plukken doen we in de trimsalon in Vianen hoofdzakelijk met de hand

Een andere beproefde werkwijze die we kunnen uitvoeren is het plukken van de vacht. Oude plukrijpe haren worden dan verwijderd. Dit doen we met name met de hand. Pijnlijk is dat overigens niet voor uw hond, want het gaat alleen om haren die los in de huid zitten. Deze manier van werken is zeer geschikt voor honden de ruwharig zijn zoals bijvoorbeeld een Jack Russel en teckels. Kiest u voor plukken, dan dient u gemiddeld genomen twee keer per jaar naar onze salon in Vianen te komen.